ERDÉLYBE UTAZZ

ERDÉLY, SZÉKELYEK, MAGYAROK-HUNOK-ATILLA, MAGYAR ŐSTÖRTÉNET, HONISMERET-MAGYARSÁGTUDOMÁNY-MAGYAR NYELV EREDETE, MAGYAR VERSEK, KIRÁNDUÁS, ERDÉLYI UTAZÁS, ERDÉLYI SZÁLLÁS, SZÉKELY VICC, SZÉKELY KONYHA-MAGYAR KONYHA

 A feltöltés folyamatban van !

ÚJJ !

Azoknak a kedves Vendégeinknek akik nem egyedül, hanem busszal szeretnének érkezni vendégházunkba, buszos utazással egybekötött programlehetőséget kínálunk igény szerinti, illetve havonkénti indulással Magyarországról Székelyszentlélekre és vissza.

Kedves leendő vendégeink, várjuk szíves jelentkezésüket.

Várjuk csoportok - csoportszervezők jelentkezését is ! 

 

MEGHÍVÓ E R D É L Y B E !!!!

 

Székelyföld szívében Székelyszentlélekre !!!

 

editvh51hsz.gif

Az Edit Vendégház az utcáról

 

editke_vehaz1.jpg

 Kemencében sült házi kenyérrel várjuk Kedves Vendégeinket !

Meghívó

A csodálatos Erdélybe, Erdély szívébe egy székelyföldi kisfaluba Székelyszentlélekre !!

editkevhaz.csur-021.jpg

 

 A nemrégen épült "Csűrszálló"

 

csur-008.jpg

Szoba a csűrszállóban

 

csur-010furdo.jpg

Fürdő, wc-vel

 

csur-012edit.jpg

szoba a csűr-szállóban

editetkezo.jpg

Étkező

szoba_02edit.jpg

Szoba az Edit Vendégházban

 

 

Innen közelíthető meg a Székelyek szent hegye a Hargita, mely hegység az első ember emlékét őrzi a mai napig. Csillagtúra szerű kirándulásokat tehetünk – és meglátogatható innen Belső-Erdély minden természeti csodája. Vendégeinknek az alábbi programot ajánljuk:

 

Első nap:

Kora reggeli indulás igény szerinti helyről, illetve Budapestről. A csatlakozási lehetőségeknél felsoroljuk a lehetőségeket amiket a felszálláshoz tudunk biztosítani.

Nagyváradi Bazilika

 

nvaradi_bazilika1.jpg                            nvaradi.kanonoksor.jpg

 Nagyváradi Kanonok-sor

Határátlépés után rövid pihenőt tartunk Nagyváradon, ahol megtekinthető a Bazilika mely Szent László király hermáját (másolat) őrzi, majd az Ady által kritizált Kanonok-soron sétálva beleélhetjük magunkat a századelő hangulatába. Továbbutazás majd pihenő a Király-hágón, amit tekinthetünk Erdély kapujának. Kolozsváron keresztűl buszozva, a következő megálló Marosvásárhely lesz, ahol sétálni lehet a Vár -nál, és a Főutcán megcsodálhatjuk a századelőn épült Kultúrpalota – Városháza – különböző felekezetű templomok – épületeit. Továbbutazás, estére Székelyszentlélekre érkezünk az Edit Vendégházba. Szállás elfoglalás, vacsora.

matyas_szobor_2010dec3_1291523525a_felujitott.jpg

Kolozsvár: A felújított Mátyás szobor a "Matyi téren"

 

 

mvhely.kulturp-varoshaza.jpg1.jpg 

Marosvásárhely: Kultúrpalota-Tükörterem

 

Második nap:

Ez a SÓ NAPJA!!! hiszen a Sóvidéken vagyunk. Reggeli után Szovátán követjük a Só útját, sétálunk a Medve-tó (heliotermikus sós vizű tó) körül, ahol a szépen kialakított ösvények sóhegyekbe, illetve kis sós vizű tavakba torkollnak. Majd Parajdon látogatást teszünk a Sóbányában, utána a Sóhát Nemzeti Parba kirándulunk, ahol a sóösvényeken sóhegyekhez érünk, a bátrabbak kipróbálhatják a Sóiszapos – fürdőt, és a patakon való átkelést is. Majd a Csiga-domb látnivalóit-forrását tekinthetjük meg, illetve az árcsói – forrás vizétől felfrissülünk. Este szállás, vacsora.

 aszovataimedveto_sohegy.jpg

Harmadik nap:

A mai napon Székelyföld természeti csodái közül a Békás-szoros a program – a szorost a monda szerint szikladarabokkal játszódó óriásfik – hozták létre. A fantasztikus látványt, csak a Gyilkos-tó csodálatos világa tetőzi meg. Majd tiszteletünket tesszük Csíksomlyón a „Napba öltözött asszony „ a csángók Babba Máriája templomában. Felsétálhatunk a Kálvárián a Nyeregbe a Pünkösdi búcsú színhelyére. Majd buszos városnézés Csíkszeredában és átkelünk a Hargitán és kora esti sétát teszünk a székely fővárosban Székelyudvarhelyen. Körbe sétáljuk a Főteret – ahol szobrot állítottak e föld nagyjainak -, a városháza – nagy múltú iskolák – templomok – keretezik egészen a Patkóig a nagy múltú teret. Lesétálunk a Székely Támadt várhoz, majd a vendégházunkban búcsúvacsora várja a fáradt vándorokat.

 bekasszoros.jpg

 

udvarhelyszekcimer.jpg

Udvarhelyszék címere

gyilkosto.jpg

Negyedik nap:

Reggeli után bepakolás a buszba – hazafelé indul a csapat – Gyulafehérvár -on az utat megszakítva ízelítő következik az erdélyi fejedelemség életéből- hiszen ez a város volt az erdélyi fejedelmi székhely, a bazilika őrzi Hunyadi János, János Zsigmond és Izabella királyné szarkofágjait. A vár a z Osztrák-Magyar Monarchia idején is fontos védelmi pont volt – a szépen rendbe hozott várfalak és a várkertben különböző kiállított eszközök mutatják be az egykori váréletet. Az út további részében rövid pihenőkkel egybekötött hazautazás. Megérkezés az esti órákban.

fejedelemseg-erdely-cimer.jpg

Erdélyi fejedelemség címere

 

A program és a busz 20 fő jelentkezése esetén indul !

A kirándulás költsége tartalmazza az utazást kényelmes klímás busszal, a szállást reggelivel és vacsorával, az Edit vendégház szolgáltatásait. Az elhelyezés az Edit Vendégházban és Partnerházaiban történik, 2-3-4 ágyas szobákban fürdőszoba-WC-használattal.

Jelentkezni lehet az Editvendégház.ewk.hu oldalon az erdelybeutazz.hupont.hu- oldalon megadott e-mail címeken és telefonszámokon.

Csatlakozási lehetőségek:

Budapest-Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Csongrád-Szentes-Orosháza-Békéscsaba, illetve Szeged-Hódmezővásárhely-Orosháza-Békéscsaba vonalon.

Illetve indulás az ország bármely részéből legalább 20 fős csoportok esetén ! 

Továbbá a program a látogatók igényei szerint változhat, ideje is, pl. 5 nap 4 éjszaka, más látnivalók. Kérjük, hogy a megadott e-mail címeken keressenek. 

A kirándulásra jelentkezni a magyarországi telefonszámon 00-36-20-423-3128 lehet.

A kisovics@citromail.hu e.mail.címeken lehetséges

A jelentkezést 15.000,-- Ft / fő előleg befizetésével tudjuk elfogadni az alábbi bankszámlára:

RO 04RNCB 0156076636710001

SWIFT KÓD: RNCB ROBU

(Román Kereskedelmi Bank Székelyudvarhely)

Az átutaláson kérjük feltüntetni az alábbi azonosítót: T001,

valamint név, lakcím, születési idő hely, útlevél, vagy szig.szám, és a jelentkezők száma.

Más program, vagy több napos jelentkezéseknél új kalkulációt készítünk a kirándulás költségére.

Felhívjuk a kedves jelentkezők figyelmét, hogy a kirándulások indítása Erdélyből történik, a magyaroszági telefon számon csak tájékoztatás történik. Mindez megfelelő létszámú jelentkezés esetén. Az egyéni utazók  is az Edit Vendégházat keressék !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oorbanbalazs.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 49
Tegnapi: 46
Heti: 49
Havi: 1 081
Össz.: 299 910

Látogatottság növelés
Oldal: KIRÁNDULÁSOK: MEGHÍVÓ ERDÉLYBE! BUSZOS KIRÁNDULÁS
ERDÉLYBE UTAZZ - © 2008 - 2018 - erdelybeutazz.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: árpád házi vérvonal - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »